Mit egyél, ha terhes vagy? A tökéletes terhes diéta

Vajon mit eszik, aki terhes? Itt van a legegészségesebb terhességi étrend, amely táplálja a babát és a mamát egyaránt.

    Írta: Genevieve Howland
    Frissítve: 2018. december 15.

Sok az ellentmondásos információ.

Egyél többnyire növényeket.
Fogyassz sok fehérjét.
Ne vidd túlzásba a sót.
Egyél sót.
Egyél halat.
A halak túl szennyezettek.

És akkor vannak olyan nők, akik nem szeretnének gondolni se a tökéletes terhességi étrendre, mivel a Hyperemesis Gravidarum azaz a hányinger miatt nincs étvágyuk.

Ebben a bejegyzésben a terhesség étrendjével kapcsolatos leggyakoribb ötleteket fogjuk átfutni, és meghatározni, hogy mi a legjobb a számodra.

Kettő helyett fogyasztasz?

Egy régi mondás úgy tartja “két emberre eszel”, de a legtöbb ember számára a kalória megduplázása nem lenne egészséges vagy megvalósítható! Ha elhízol a terhesség alatt, akkor a vérnyomásod megemelkedhet, vagy akár a terhességi cukorbetegség kockázatát is rejtegetheti.

Fontos megjegyezni, hogy az anyák többsége nem vesz fel további kalóriát az első trimeszterben a hányinger, fáradtság vagy izgalom miatt. A legtöbb anya legalább 300 extra kalóriát szeretne bevinni a második trimeszterben és 500 extra kalóriát a harmadik trimeszterben, hogy táplálja a babát és önmagát.

Az „érzékenyebb” ízlelés

A tökéletes terhességi étrend kihívást jelenthet az anyák számára, akik intenzív szaglással és ízleléssel küzdenek. Emlékszem, hogy a reggeli turmixomban műanyag ízd fedeztem fel. Végül rájöttem, hogy ez a fagyasztott gyümölcsből származik, amelyet műanyag tasakban tároltam.

A nők közel 75% -a “szenved” ezzel a megváltozott érzékeléssel, és ennak oka lehet a női agyi aktivitás megváltozása a terhesség ideje alatt. A természetben a mérgező vagy romlott ételek több fenyegetést jelentenek. Ennek a logikája pedig arra utal, hogy az anyák ízérzetének és szaglásának megnövekedésével képes eltávolítani a baba számára káros anyagokat.

A tápanyag-fajta a terhesség étrendjének kulcsa

Terhesség ideje alatt létfontosságú, hogy minőségi ételeket fogyasszunk, hogy biztosítsunk minden olyan tápanyagot, amire szükséged van a baba növekedéséhez. Gondolj a friss, valódi ételekre, és helyezd előtérbe ezeket a tápanyagokat:

Kalcium (tejtermékek, sötét leveles zöldek, halfélék)
Kolin (csirke tojás)
DHA (olajos halak)
Folát (sötét leveles zöldek, spárga és brokkoli)
Jód (tengeri zöldségek, tőkehal, garnélarák és sült burgonya bőrrel)
Vas (vörös hús, máj)
Kálium (kókusztej, banán és avokádó)
Magnézium (leveles zöldek, avokádó és barna rizs)
A-vitamin (tőkehal olaj, máj és répa – béta-karotin)
C-vitamin (zöldpaprika, kivi és paradicsom)
Kiváló minőségű fehérje (lásd a listát később)
Kiváló minőségű zsír (kókuszolaj, szerves vaj, diófélék és magvak)

A fent említett tápanyagok rendkívül fontosak az anyának és gyermekének egészséges fejlődéséhez. A kalcium támogatja az erős csontokat. A kolin elengedhetetlen az agy fejlődéséhez, a sejtmembrán képződéséhez. Az A-vitamin és a DHA elengedhetetlen a baba agyi kialakulásához, valamint a szem, a bőr és az idegrendszer fejlődéséhez. A vas építi a placentát. A kálium segít az anyák vérnyomásának egyensúlyában. A magnézium segít az anya alvás minőségében és az izomgörcsök kezelésében. A folát segít megelőzni az agy és a gerincvelő rendellenességeit.

Úgy vélem, hogy a legegyszerűbb módja annak, hogy jó tápanyag-spektrumot kapjunk, a „szivárvány elfogyasztása”. Növényi szempontból a pigment általában a különböző növényi szerekből származik. Ha színesen táplálkozol, akkor biztosan elárasztod a tested sokféle tápanyaggal.

Gyümölcs és zöldség szivárvány

Lila

szilva
Vörös szőlő
Vörös kelkáposzta
Padlizsán
Lila burgonya
Vörös bab

Zöld

Brokkoli
Spenót
Zöldpaprika
Hínár
Kivi
Borsó
Lime
Gyógynövények, mint a bazsalikom, oregano és koriander
Avokádó

Piros

Gránátalma
Retek
Cékla
Vörös hús
Alma
Paradicsom
Görögdinnye
Vörös áfonya

Rózsaszín

Garnélarák és homár
Grapefruit
Rebarbara
málna
bors
sárkány gyümölcs

Narancs

Sárgabarack
Paprika
Kurkuma gyökér
Édesburgonya
Narancs
Papaya

Sárga

Ananász
Citrom
Gyömbér
Tojássárgája
Vaj
Csukamájolaj

Fehér / barna

Gomba
Fokhagyma
Kókuszdió
Yucca gyökér
Baromfi
Hal és tenger gyümölcsei
Lencse

Fekete

Fekete bab
Szeder
Fekete olajbogyó
Fekete fokhagyma
Fekete rizs

A kiváló minőségű, táplálkozáson alapuló prenatális vitamin jó módja a hiányosságok kitöltésének is.

A terhes nők legértékesebb tápanyaga: fehérje

Az első terhességem alatt enyhe illetve közepes fehérjetartalmú étrendet tartottam, és arra lettem figyelmes, hogy a lábam egy kicsit megduzzadt. A második terhességem alatt több fehérjét vittem be és nem tapasztaltam duzzanatot. Kiderült, hogy a magas fehérjetartalmú étrend a terhesség alatt nagyszerű módja a preeclampszia, a magas vérnyomás, a duzzanat elhárítására. Dr. Brewer naponta legalább 80 gramm fehérje bevitelt javasol!

A fehérjék forrása:

Hüvelyesek
Joghurt
Sajt
Diófélék és magvak
Tej
Természetesen legeltetett húsok és baromfi, vadon élő halak és tenger gyümölcsei, valamint a tojások

A Brewer étrend szerint a terhes anyáknak jó minőségű sót kell fogyasztaniuk (soha ne korlátozzák a sótartalmat), mivel az alacsony sótartalom valóban duzzanatot és vérnyomás-problémákat okozhat.

Az alábbi élelmiszerek elkerülése javasolt a terhesség ideje alatt:

Nyers hal / kagyló
Alkohol
Nyers marhahús vagy baromfi
Pasztőrizálatlan gyümölcslevek
Nyers tejtermékek

Ezen élelmiszerek némelyike ​​szennyezett lehet, ami veszélyes.

Táplálkozz következetesen! A helyes étrend kialakítása nagyban hozzájárul majd a megfelelő tápanyag bevitelhez amire mindkettőtöknek óriási szükségetek lesz!